Mədə yanmasını nələr aradan qaldırır? Turşumağı dayandıran 15 qida

Mədə turşuması insanların tez-tez üzləşdiyi problemlər arasındadır. Bu narahatlıq qidalanma vərdişi ucbatından əmələ gəlir. Mədə yanmasını aradan qaldıran təbii qidaları təqdim edirik.

1. Banan

Mədə yanmasında banan

Banan mədə turşumasını aradan qaldırmağa kömək edir. Bananı yaxşıca əzin və məcun halına gətirib bu cür istifadə edin.

2. Süd

Mədə yanması zamanı süd

İnsanlar mədələri turşuduqda əsasən süd içirlər. Mədədə meydana gələn simptomların yüngülləşməyinə kömək edən süd, olduqca təsirli vasitədir.

3. Yaşıl tərəvəzlər

Yaşıl tərəvəzlər

Brokoli, kök, lahana kimi qidalar mədə yanmasını kəsməyə kömək edir

4. Yulaf

Yulaf

Yulaf mədə turşuluğuna yaxşı təsir göstərir. Yulafla südü və ya qatığı qarışdırıb yesəniz, mədənizdəki turşuluq aradan qalxar.

5. Aloe vera

Mədə yanması zamanı aloe vera

Aloe vera bir çox istiqamətdə istifadə edilir. Təmiz aloe veranı südlə qarışdırıb için. Mədə turşumasına kömək edir.

6. Biyan kökü

Biyan kökü

Biyan kökü çubüqları mədə yanmasına yaxşı təsir edir. Mütəxəssislər mədə yanması və ya turşuması zamanı biyan kökündən istifadə etməyi məsləhət görürlər.

7. Karbonat

Karbonat

Dadı yaxşı olmasa da, karbonat mədə turşumasına təsir göstərir. Karbonat mədənizin ph dərəcəsini tənzimləyir və mədədə olan yanma hissini aradan qaldırır.

8. Zəncəfil çayı

Zəncəfil çayı

İsti zəncəfil çayı mədə turşuluğuna yaxşı təsir göstərir. Ətrafınızdakı marketlərdən zəncəfil çayı paketləri ala bilərsiniz.

9. Saqqız

Saqqız

Saqqız çeynəmək ağızdakı tüpürcək vəzlərinin aktivləşməsinə səbəb olur. Tüpürcəkdəki alkalin turşusunu tənzimləyərək mədə yanmasını aradan qaldırır.

10. Sirkə

Mədə yanması zamanı sirkə

Bir-iki çay qaşığı sirkə içməklə mədədəki yanma hissini aradan qaldırmaq mümkündür.

11. Badam

Badam

Badam yaddaşı gücləndirir. Mədə turşusunu neytrallaşdıran badam, mədə turşuması problemini yoluna qoyur. Hər gün bir ovuc badam yeməklə mədə turşuması problemindən xilas olmaq olar.

12. Bal

Mədə yanması zamanı bal

Bal bir çox xəstəliyin müalicəsində istifadə edilir. Gündə bir qaşıq bal yemək mədə turşumasına yaxşı təsir edir.

13. Alma

Mədə yanması zamanı bal

Alma bir çox problemi aradan qaldırmağa kömək edir. Dişlərə yaxşı təsir göstərən alma mədə turşusunu tənzimləyir və mədə yanmasının qarşısını alır.

14. Ayran

Ayran sevək-sevə içdiyimiz içkidir. Yağlı ayran mədə turşumasını aradan qaldırmağa kömək edir.

15. Alma sirkəsi

Alma sirkəsi

Mədə turşusunun yüksəlməsi ilə mədədə yaranan yanmanı aradan qaldırmaq üçün alma sirkəsi tövsiyə olunur. Yeməkdən sonra yarım stəkan suya iki qaşıq alma sirkəsi əlavə edib için.

Mədə yanmasına yaxşı təsir edən bitki çayları

1. Razyana çayı

Razyana çayı

Qastrit və reflyu kimi problemlərin qarşısını alan razyana çayı mədəni rahatladaraq ağrılara imkan vermir. Bağırsaqların davamlı işləməsini təmin edən razyana bitkisi boşaltma sistemini də tənzimləyir.

2. Çobanyastığı çayı

Çobanyastığı çayı

Rahatladıcı və gövşədici təsiri olan çobanyastığı çayı mədə əzələlərinin fasiləsiz çalışmasını təmin edir. Bədəndəki ağrıları səngidən çobanyastığı çayı mədə turşuluğunu aradan qaldırır.

3. Melisa çayı

Melisa çayı

Həzmsizlik və sinir problemləri zamanı istifadə olunan melisa çayı mədə yanmasına da yaxşı təsir göstərir. Yuxusuzluq xəstəliyinə də yaxşı təsir edən melisa çayı mədə sağlamlığını qoruyur. Gündə bir fincan melisa çayı içməklə sağlam mədəyə sahib ola bilərsiniz.

4. Yaşıl çay

Yaşıl çay

İdmançıların geniş şəkildə istifadə etdiyi yaşıl çay yağ yanmasını artırır və həzmsizliyi aradan qaldırır. Yaşıl çay içməklə mədə yanmasından və şişkinliyindən xilas ola bilərsiniz.

Mədə turşuması nədir?

Mədə turşuması mədə turşusunun lazımi qədərdən artıq olması nəticəsində yaranır. Qastrit, reflyu kimi mədə problemlərinin də səbəb olduğu mədə turşuması mədədə yanma və ağrı kimi əlamətlər əmələ gətirir.

Mədə turşumasının səbəbləri

Mədə turşumasının səbəbləri

Mədə turşuması düzgün qidalanmamaq nəticəsində baş verir. Sürətli yemək yemək, yeməkdən sonra yatmaq, acqarına siqaret çəkmək kimi durumlar mədə turşuluğuna səbəb olur. Alkoqoldan istifadə də mədə turşuluğu yaradan faktorlar arasındadır.

XƏBƏRDARLIQ!

Məqalədə yer alan yazılar və şəkillər müxtəlif mənbələrdən toplanmışdır və məlumat, nümunə xarakter daşımaqdadır. Qəti bir diaqnoz və müalicə keyfiyyəti yoxdur. Hər hansı bir sağlamlıq probleminiz varsa həkiminizlə məsləhətləşin. Unutmayın, sağlamlıq problemlərində tətbiq olunan müalicə üsulları şəxslərin bioloji, irsi xüsusiyyətləri, yaş, boy, çəki fərqlərinə, allergik cəhətlərinə və onlarla belə fərqli vəziyyətə görə dəyişə bilər. Yalnız həkiminiz sağlamlıq problemlərinizin müalicəsində sizə kömək edə bilər.

Mədə xəstəlikləri haqqında digər məqalələrimiz:

Məqaləyə emosiya bildir:
2 il əvvəl
5126 dəfə oxundu
ilk.az-çılar nə deyir?
Fikirlər (0)
Oxşar yazılar
Doğuşdan sonra artıq çəkidən necə qurtulmaq olar?
Doğuşdan sonra yaranan çəki artımı ilə bir çox qadın üzləşir. Bu durumun bir çox...
  • 25 gün əvvəl
  • 507
Kiflənmiş çörək yemək təhlükəlidirmi?
Çörəyin üzərindəki kiflənmiş təbəqəni kəsərək onun qalan hissəsinin zərərsiz...
  • 2 ay əvvəl
  • 740
30 dəqiqəlik gəzinti təzyiq dərmanı qədər təsirli ola bilər
Qərbi Avstraliya Universitetinin mütəxəssisi Dr. Michael Wheeler və komandasının apardığı...
  • 2 ay əvvəl
  • 818
Ən yaxşı C vitamini tövsiyələri və markaları
Maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıran və ə insanları xüsusilə qış xəstəliklərindən...
  • 2 ay əvvəl
  • 738
Ac qarına kişmiş yeməyin hansı faydaları var?
Təzə üzümün qurudulması ilə əldə edilən kişmiş həm şirin dadı ilə fərqlənir, həm...
  • 2 ay əvvəl
  • 815
Düşünərkən gözlərimiz niyə hərəkət edir?
Gözlərimizin hansı istiqamətə baxdığını davamlı olaraq idarə etdiyimizi düşünsək...
  • 2 ay əvvəl
  • 707