Xüsusilə bədən hərarəti yüksəldikdə soyuq su içilməsi orqanizmdə tərləmə funksiyasını artırır, çoxlu duz və mineral itkisinə səbəb olur. Soyuq suyun mənfi təsirlərindən qaçmaq üçün onu kiçik qurtumlarla içməliyik.

İsti havanın hökm sürdüyü günlərdə su içməyə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Çay, qəhvə və digər içkilər suya tən deyil. Çox soyuq su içmək qan təzyiqi balanssızlığına, nəbzin artmasına, sinə ağrısına və ürək spazmına səbəb ola bilər. Bədənin istilik balansı baxımından az soyuq su içmək lazımdır.

İnsan orqanizmində bu vəzifələri yerinə yetirməsi və maddələr mübadiləsinin fəaliyyətini davam etdirməsi üçün suyu həlledici kimi qəbul etməliyik. Yüksək temperaturda orqanizm daim su, mineral və duz itirir. Soyuq su içməyin iki cür mənfi təsiri var.

Soyuq su yuxarı tənəffüs yollarında həssaslığı olan insanlarda xəstəliklərə səbəb ola bilər. Su insan orqanizmində iki əsas funksiyaya malikdir. Birincisi, bədəndəki hüceyrələrin maddələr mübadiləsi fəaliyyətləri üçün lazım olan su molekullarını təmin etmək, ikincisi, orqanizmdəki artıq maddələrin xaric olunmasına şərait yaratmaq.


Tez içilən soyuq su orqanizmdə tərləmə funksiyasına birbaşa təsir etdiyi üçün buxarlanmaya, yəni çoxlu duz və mineralların itirilməsinə səbəb olur. Soyuq suyun mənfi təsirlərindən qorunmaq üçün onu udun-udum, təxminən 1 dəqiqə içməliyik.

Çox soyuq su içmək ürəyə zərər verir. Kifayət qədər maye qəbul etmək çox vacibdir. Çox soyuq şəkildə içmək olmaz.

Çay, qəhvə, meyvə şirəsi kimi içkilər məhlul şəklindədir. Başqa sözlə, bədəndəki maddələri həll etmək vəzifəsini yerinə yetirəcək su molekulları var. Buna görə də bir stəkan su ilə bir stəkan şirə arasında böyük fərq var.

Səhər duranda, axşam yatmazdan əvvəl və yeməkdən sonra bir stəkan su içmək çox faydalıdır.