Mədə turşuluğunu aradan qaldıran 15 qida

Mədə turşuması tez-tez baş verən sağlamlıq problemlərindəndir. Xalq arasında "mədə yanması" adlandırılan bu problem bəzi səhv qidalanma vərdişləri nəticəsində yaranır. Mədə yanmasını aradan qaldıran qidalar aşağıdakılardır.

1. Banan

Banan şəkli yüklə

Banan olduqca faydalı meyvədir. Bananı əzin, püre halına gətirəndən sonra yeyin. Bununla mədə turşumasının qarşısı alınacaq.

2. Süd

Süd qabda

İnsanlar mədə turşumasını aradan qaldırmaq üçün əsasən süd içirlərl. Süd bu baxımdan yaxşı vasitədir.

3. Yaşıl tərəvəzlər

Yaşıl tərəvəzlər

Mədə turşumasını aradan qaldırmağın bir yolu da turşu xüsusiyyəti aşağı olan qidaları yeməkdir. Brokoli, kök kimi qidalar bu baxımdan xüsusən faydalıdır.

4. Yulaf

Yulaf

Yulaf mədə turşuması problemini həll edir. Yulafla südü və ya qatığı qarışdırıb yeyin.

5. Aloe Vera

Aloe Vera bıçaq

Aloe Vera bir çox sahədə istifadə olunur. Aloe Veranı südlə qarışdırıb için. Bu, mədənin rahatlaşmasına kömək edir.

6. Biyan kökü

Biyan kökü

Biyan kökləri mədə turşumasını aradan qaldırmaqda faydalıdır.

7. Karbonat

Karbonat

Dadı heç də yaxşı olmasa da, mədə turşumasını aradan qaldırır. Karbonat mədənin pH dərəcəsini tarazlaşdıraraq yanma hissini aradan qaldırır.

8. Zəncəfil çayı

Zəncəfil çayı

İsti zəncəfil çayı mədə turşumasının qarşısını almaqda təsirlidir.

9. Saqqız

Saqqız

Saqqız çeynəmək ağızdakı tüpürcəl vəzlərinin aktivləşməsinə səbəb olur. Tüpürcəyin tərkibində olan alkalin mədə turşuluğunu balanslaşdırır.

10. Sirkə

Sirkə alma

Sirkə içmək çox çətin görünə bilər, lakin bir-iki qaşıq sirkə içmək mədədə meydana gələn turşuma hissini aradan qaldırır.

11. Badam

Badam ləpəsi

Vitamin və minerallarla zəngin olan badam, yaddaşı gücləndirir. Badam həm də mədə turşumasını aradan qaldırmağa kömək edir. Hər gün bir ovuc badam yemək bu problemin yaranmasının qarşısını alar.

12. Bal

Bal qabda

Bal bir çox xəstəliyin müalicəsində istifadə olunur. Gündə bir qaşıq bal yemək mədə yanmasına yaxşı təsir edir. Bal həm də metabolizmanın sağlam və düzgün işləməsinə kömək edir.

13. Alma

Alma yaşıl

Alma mədə turşumasının qarşısını alır. Həmçinin, dişlərin sağlamlığı baxımından da önəmlidir.

14. Ayran

Ayran stəkanda

Yağlı ayran içmək mədədə yaranan turşumanın qarşısını alır. Gündə bir stəkan ayran içmək tövsiyə olunur.

15. Alma sirkəsi

Alma sirkəsi

Alma sirkəsi mədə yanmasını aradan qaldırmaqda təsirlidir. Yeməkdən sonra yarım stəkan suya iki qaşıq alma sirkəsi əlavə edib için.

Mədə turşumasını aradan qaldırmaqda faydalı olan bitki çayları

1. Şüyüd çayı

Şüyüd çayı

Bağırsaqların işləməsinə kömək edən şüyüd, ifrazatı da tənzimləyir. Şüyüd bəzi ağrıları təsirsiz etmək xüsusiyyətinə malikdir. Şüyüd çayı mədə turşumasının qarşısını alır, mədədə yığılan qazı və şişkinliyi yox edir.

2. Çobanyastığı çayı

Çobanyastığı çayı

Çobanyastığı çayı mədə əzələlərinin davamlı işləməsini təmin edir. Mədə problemləri olanlara mütəmadi olaraq çobanyastığı çayı içmələri tövsiyə olunur. Bədəndəki ağrıları azaldan bu çay, mədə turşuması problemini həll etməkdə təsirlidir.

3. Melisa çayı

Melisa çayı

Həzmsizlik və sinir problemlərinə yaxşı təsir edən Melisa çayı, mədə yanmasını aradan qaldırmağa da kömək edir. Gündə bir stəkan Melisa çayı içmək stressdən uzaq olmağa və mədə turşumasının qarşısını almağa səbəb olar.

4. Yaşıl çay

Yaşıl çay

Yaşın çay yağ yanmasını artıran və həzmsizliyi aradan qaldıran bitki mənşəli dərmandır. Yaşıl çay həmçinin mədədə turşumanın və şişmənin qarşısını alır.

Məqaləyə emosiya bildir:
emotion
1
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
Loading...
Dostlarınla paylaş:
8 gün əvvəl
84 dəfə oxundu
ilk.az-çılar nə deyir?