Yeməklərə dad verən ədviyyatların sirrini bilirsinizmi? Sağlamlıq problemlərinin qarşısını ala bilən ədviyyatlar son zamanlarda şüurlu şəkildə istifadə olunur. İnsanlar müalicədən əvvəl təbii üsullara əl atırlar. Təbii üsullarla müalicə çox vaxt cərrahiyyə və dərman müalicəsindən daha yaxşı effekt verir. Ədviyyatların faydalarını sizə təqdim edirik.

1. Mixək


Mixəkdə olan antiseptik xüsusiyyət mikrobları öldürür. Ağız qoxusunu aradan qaldırmaqla yanaşı, sakitləşdirici təsir göstərir.

2. Zirə


Zirənin çox vacib bir xüsusiyyəti var. Yağ yandırma xüsusiyyəti! Həm də həzm sistemini tənzimləyir. Zirədən istifadə etməyiniz məsləhətdir.

3. Kəklikotu


Antioksidant ehtiva etməklə yanaşı, həzm sistemi üçün çox faydalıdır. Kəklikotu da yağ azaldıcı xüsusiyyətlərə sahib ədviyyatdır.

4. Qırmızı bibər


Qırmızı bibər yeməklərə dad verməklə yanaşı, maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir. Müntəzəm istehlak edildikdə yağ yandırmağa öz təsirini göstərir.

5. Muskat qozu


Muskat qozunun ən vacib xüsusiyyəti təbii ağrıkəsici olmasıdır. Yeməklərinizə əlavə etdiyiniz muskat qozu əsəblərinizi sakitləşdirəcək

6. Kişniş


Kişniş narahatlığı azaldır və yuxu problemlərini tənzimləyir. Salat, yumurta və qaynadılmış tərəvəzə səpərək yeyə edə bilərsiniz. Çox faydalıdır.

7. Zərdəçal


Zərdəçal xərçənglə mübarizədə əhəmiyyətli bir ədviyyatdır. Səhər yeməyində omletinizə bir çimdik zərdəçal əlavə edə bilərsiniz. Kartof və gülkələmi kimi tərəvəzlərin üzərinə səpə bilərsiniz. Çay kimi istifadə etmək də olar.

8. Kardamom


Kardamon mədə krampları və qaz sancıları üçün faydalıdır. Həzm sistemi üçün də çox vacib olan bu ədviyyat, yağ yandırmağa da kömək edir. Bir stəkan südə bir çimdik kardamom əlavə edib və balla qarışdırıb içə bilərsiniz.

9. Zəncəfil


Zəncəfil ürək xəstəlikləri, xərçəng və baş ağrısına qarşı istifadə olunur. Şəkəri tənzimləyir. İstədiyiniz yeməkdə toz şəklində və ya rəndədən keçirərək istifadə edə bilərsiniz.

10. Qara bibər


Sümük sağlamlığı üçün vacib ədviyyatlardan olan qara bibər, qan hüceyrələri üçün də faydalıdır. Qara bibəri müxtəlif yeməklərə əlavə etmək olar.