Bişirməzdən əvvəl yumalı olmadığınız 5 qida

Uşaqlıqdan bəri bizə yemək yemədən əvvəl hər şeyi yumağı öyrədiblər. Ancaq az adam bu qidaları yuyarkən daha çox bakteriyanın yayılacağını bilir.

Hər kəsin qida ilə bağlı ümumi rəy verdiyi məqamlardan biri də yeməyə başlamazdan əvvəl ərzaqların yaxşı yuyulmasıdır. Bəs bu proses bütün qidalar üçün zəruridir? Təbii ki, yox. Bu yazımızda yumalı olmadığınız qidaların siyahısını hazırlamışıq.

1. Yumurta

Yumurta

Əksər insanlar yumurtanı yeməkdən əvvəl yumağın daha faydalı olduğunu düşünür. Bakteriyalardan qorunmaq üçün yumurtalara xüsusi maddə çəkilir, yuyarkən həmin maddə yox olur.

2. Toyuq

Toyuq

Toyuq ən tez qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilən qidadır. İstifadə edərkən çox diqqətli olmalıyıq. Çünki toyuqdakı bəzi bakteriyalar sağlamlığımıza zərər verə bilər. Qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası toyuqu yuyarkən əllərinizə keçir. Ona görə, toyuğu yumamaq, mümkün qədər tez bişirmək lazımdır.

3. Qırmızı ət

Qırmızı ət

Toyuq kimi, qırmızı ət də yuyulmamalıdır. Bakteriyalar zəhərlənmə yarada bilər.

4. Makaron

Makaron

Makaronu yumaq içindəki nişastanı dağıtmaq deməkdir. Bu, makaron sousunun daha az udulmasına səbəb olur. Yuymaq istəyirsinizsə, bunu bişirdikdən sonra etməlisiniz.

5. Göbələk

Göbələk

Suyu daha çox içinə çəkdiyi üçün yumaq lazım deyil. Yuduqda elastikliyini itirir.

Məqaləyə emosiya bildir:
emotion
2
emotion
2
emotion
0
emotion
3
emotion
0
emotion
0
emotion
0
loading...
Dostlarınla paylaş:
6 ay əvvəl
848 dəfə oxundu
ilk.az-çılar nə deyir?