Ədviyyatın bilinməyən faydaları

Yeməklərə dad verən ədviyyatların sirrini bilirsinizmi? Sağlamlıq problemlərinin qarşısını ala bilən ədviyyatlar son zamanlarda şüurlu şəkildə istifadə olunur. İnsanlar müalicədən əvvəl təbii üsullara əl atırlar. Təbii üsullarla müalicə çox vaxt cərrahiyyə və dərman müalicəsindən daha yaxşı effekt verir. Ədviyyatların faydalarını sizə təqdim edirik.

1. Mixək

Mixək

Mixəkdə olan antiseptik xüsusiyyət mikrobları öldürür. Ağız qoxusunu aradan qaldırmaqla yanaşı, sakitləşdirici təsir göstərir.

2. Zirə

Zirə

Zirənin çox vacib bir xüsusiyyəti var. Yağ yandırma xüsusiyyəti! Həm də həzm sistemini tənzimləyir. Zirədən istifadə etməyiniz məsləhətdir.

3. Kəklikotu

Kəklikotu

Antioksidant ehtiva etməklə yanaşı, həzm sistemi üçün çox faydalıdır. Kəklikotu da yağ azaldıcı xüsusiyyətlərə sahib ədviyyatdır.

4. Qırmızı bibər

Qırmızı bibər

Qırmızı bibər yeməklərə dad verməklə yanaşı, maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir. Müntəzəm istehlak edildikdə yağ yandırmağa öz təsirini göstərir.

5. Muskat qozu

Muskat qozu

Muskat qozunun ən vacib xüsusiyyəti təbii ağrıkəsici olmasıdır. Yeməklərinizə əlavə etdiyiniz muskat qozu əsəblərinizi sakitləşdirəcək

6. Kişniş

Kişniş

Kişniş narahatlığı azaldır və yuxu problemlərini tənzimləyir. Salat, yumurta və qaynadılmış tərəvəzə səpərək yeyə edə bilərsiniz. Çox faydalıdır.

7. Zərdəçal

Zərdəçal

Zərdəçal xərçənglə mübarizədə əhəmiyyətli bir ədviyyatdır. Səhər yeməyində omletinizə bir çimdik zərdəçal əlavə edə bilərsiniz. Kartof və gülkələmi kimi tərəvəzlərin üzərinə səpə bilərsiniz. Çay kimi istifadə etmək də olar.

8. Kardamom

Kardamom

Kardamon mədə krampları və qaz sancıları üçün faydalıdır. Həzm sistemi üçün də çox vacib olan bu ədviyyat, yağ yandırmağa da kömək edir. Bir stəkan südə bir çimdik kardamom əlavə edib və balla qarışdırıb içə bilərsiniz.

9. Zəncəfil

Zəncəfil

Zəncəfil ürək xəstəlikləri, xərçəng və baş ağrısına qarşı istifadə olunur. Şəkəri tənzimləyir. İstədiyiniz yeməkdə toz şəklində və ya rəndədən keçirərək istifadə edə bilərsiniz.

10. Qara bibər

Qara bibər

Sümük sağlamlığı üçün vacib ədviyyatlardan olan qara bibər, qan hüceyrələri üçün də faydalıdır. Qara bibəri müxtəlif yeməklərə əlavə etmək olar.

Məqaləyə emosiya bildir:
3 il əvvəl
3985 dəfə oxundu
ilk.az-çılar nə deyir?
Fikirlər (0)
Oxşar yazılar
Ən yaxşı protein tozu tövsiyələri və markaları
Proteinlər insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Xüsusilə əzələlərin quruluşunda...
  • 4 ay əvvəl
  • 1205
Çarəsiz olanda necə güclü olacağınızı bilirsinizmi?
Problemlərin üzərinə gedin ki, onlar sizin üzərinizə gəlməsin. Prof. dr. Yıldız...
  • 7 ay əvvəl
  • 1197
Süd və qulluq
Təbiətdə yüksək nisbətdə yalnız süddə olan laktoza: 1-Enerji...
  • 8 ay əvvəl
  • 1230
WhatsApp Plus: Yüklə, nədir və necə yükləmək olar?
WhatsApp Plus, Android istifadəçiləri arasında xüsusilə məşhur olan üçüncü tərəf...
  • 8 ay əvvəl
  • 2030
Qəhvə və çay ləkələrini necə təmizləmək olar?
Təmizlənməsi çox çətin olan qəhvə ləkəsi quruyanda işləri daha da çətinləşdirir....
  • 8 ay əvvəl
  • 1294
Psixoloji cəhətdən güclü qalmağın 8 üsulu
Bəzən özümüzün, bəzən də ətrafımızdakı insanların çətin, üzücü hallar...
  • 9 ay əvvəl
  • 1327