Pis ağız qoxusu üçün 10 metod

Pis ağız qoxusunun bir neçə səbəbi var. Çürük dişlər, diş əti infeksiyaları, xroniki tonzillit, xroniki bronxit, ağciyər xəstəlikləri, xroniki qastrit və sinus xəstəlikləri ağız qoxusuna səbəb ola bilər. Bunun həllinə kömək edən bitki mənşəli üsulları təqdim edirik.

1. Yovşan

Yovşan

Yarım çay qaşığı yovşanı bir stəkan qaynar suya qoyun və soyumasını gözləyin. Sonra bu qarışığı süzün və səhərlər qarqara edin.

2. Maya otu

Maya otu

Maya otunu əzib bir litr suya əlavə edin. Sonra qaynadıb suyu ilə qarqara edin. Bu üsul ağız qoxusunu aradan qaldırmaqda çox təsirlidir.

3. Enginar

Enginar

Bir litr suya enginar əlavə edib süzün və qarqara edin. Enginar pis ağız qoxusunu aradan qaldırır.

4. Bağayarpağı

Bağayarpağı

Bir litr suya bağayarpağı, biyan kökü, qaynadılmış qazayağı yarpağı əlavə edin. Süzün və gündə 3 dəfə bir fincan için.

5. Turp

Turp

Bir litr suya sürtgəcdən keçirilmiş turp, sitrus qabığı və sümbül əlavə edib qaynadın. Süzüb qarqara edin.

6. Badam-bal

Badam-bal

Əzilmiş badamla balı qarışdırıb səhərlər ac qarnına için. Bu qarışıq pis ağız qoxusunu aradan qaldırır.

7. Tərxana

Tərxana

Bir çay qaşığı tərxananı ağzınızda saxlayıb udun. Tərxananın ağız qoxusuna təsirinə inanmayacaqsınız.

8. Kərəviz

Kərəviz

Bir litr suya kərəviz yarpaqları əlavə edib qaynadın. Kərəviz pis ağız qoxusunu əngəlləyir.

9. Limon

Limon

Limon dilimlərini adi sodaya ata və soda bitəndə bu limon dilimlərini yeyə bilərsiniz. Mentol və ya limon ətirli şirniyyatlar da yeyə bilərsiniz.

10. Qəhvə

Qəhvə

Ağız boşluğunda yaşayan bakteriyaların qalıqları olan kükürd birləşmələri pis qoxuya səbəb olur. Qəhvə dənələrini çeynəmək kükürd birləşmələrini yox edir. Yeməkdən sonra bir fincan qəhvə içmək pis ağız qoxusuna qarşı təsirli olar.

Məqaləyə emosiya bildir:
emotion
1
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
emotion
0
Loading...
Dostlarınla paylaş:
3 ay əvvəl
657 dəfə oxundu
ilk.az-çılar nə deyir?